Maak account aan

Gemak voor de jager

FaunaSpot vervangt FRS en is sinds 1 januari 2023 het enige registratiesysteem voor faunabeheerdata in Noord-Holland.

Met FaunaSpot maken we het registreren voor jou als jager snel en gemakkelijk. Je registreert afschot, nestbehandeling, verjaging of preventieve maatregelen gewoon met een app op je mobiele telefoon of tablet. Direct op locatie, klaar in een paar klikken!

faunaregistratie

faunadata

faunabeheerdata

Afschotregistratie

Afschotgegevens

jagers

Maak een account aan

Als je eenmaal registraties hebt ingevoerd, kun je ze via de app terugzoeken en bekijken. Maar je hebt ook een eigen Dashboard. Daarin vind je al je registraties overzichtelijk terug. Ook kun je selecties maken en registraties met elkaar vergelijken. Via het Dashboard kan je ook een overzicht van registraties downloaden voor jouw agrariër, als hij die nodig heeft voor een aanvraag tot schadevergoeding bij BIJ12.

Ook voor de WBE’s heeft FaunaSpot voordelen. Zij hoeven bijvoorbeeld niet meer door te machtigen, want met FaunaSpot wordt hierin voorzien. Daarnaast kan de WBE alle faunabeheerdata real-time inzien. Hierdoor kan zij beter sturing geven aan de coördinatie van de uitvoering in haar WBE.

Met FaunaSpot zorgen we samen voor data waarvan we kunnen bewijzen dat ze kloppen, doordat de registratie aan de locatie is gekoppeld. Daarmee voldoen we aan nationale en internationale eisen. Ook kunnen we met betrouwbare data onze faunabeheerplannen beter onderbouwen.

Bij Veelgestelde vragen vind je nog meer informatie over FaunaSpot.